Fitkids Groningen

Fitkids GroningenFitkids is het fitness en oefenprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, langdurige aandoening of handicap, voor kinderen van 6 tot 18 jaar.

Het bijzondere van FITKIDS is dat je in de stimulerende omgeving van een gewoon sportcentrum actief bent. De begeleiding wordt gedaan door in ieder geval een kinderfysiotherapeut.

DOEL FITKIDS
Het aanleren van een nieuwe “lifestyle “, waarin met plezier bewegen voorop staat. Een ander belangrijk doel is om daarna lid te worden van een gewone – of aangepaste sportclub.

Iedereen die gehandicapt, chronisch ziek is of een langdurige aandoening heeft komt in het dagelijks leven vaak tot onvoldoende mogelijkheden om aan lichaamsbeweging te doen. Dat is jammer, want trainen en sporten helpen mee om je fit en goed te voelen. Bovendien zorgt samen bewegen ervoor dat je ergens bij hoort: het is gezellig en leuk en het is goed nog voor je ook!

VERGOEDING
Fitkids valt onder kinderfysiotherapie en wordt vergoed door zorgverzekeraars.

CONTACT / AANMELDEN
Voor informatie of een verzoek om een intakegesprek kunt u contact opnemen met Lianne Bosma (Fitkids Groningen Noord) of Linda Patist (Fitkids Groningen Zuid)